SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndal Gymnastik och Idrottsförening

Trygg idrott

 

Mölndal GIF växer, vilket är väldigt glädjande. Detta innebär också behov av att säkerställa att vi är en förening där alla mår bra, har roligt och utvecklas. Det innebär också vi arbetar proaktivt för att tillhandahålla en idrottsmiljö som går i linje med barnkonventionen och idrottsrörelsens värdegrund.

En förutsättning för att kunna förebygga kränkningar och övergrepp i en förening är att föra en dialog om frågorna bland ledare, aktiva och i styrelserummet. Samtidigt är det viktigt att ha beredskap för hur man ska agera om det oacceptabla inträffar.

 

Med bakgrund i detta har vi under 2023 bedrivit ett arbete kopplat till Trygg idrott, med stöd av RF-SISU Västra Götaland. Syftet är att säkerställa att Mölndal GIF är en föreningsverksamhet där alla känner sig trygga och trivs. Fri från alla former av trakasserier, diskriminering och mobbing.

 

Arbetet resulterade i en handlingsplan där förebyggande arbete beskrivs, tillsammans med konkreta åtgärder för agerande om något händer. Genom handlingsplanen vill vi också tydliggöra och medvetandegöra föreningens värdegrund.

 

Vi är också certifierade av Mölndals Stad för att vi bedriver detta arbete.

 

Våra policydokument hittar ni nedan.

 

1. Policy och handlingsplan mot mobbning, kränkningar, diskriminering och sexuella 
trakasserier
2. ANDTS- policy och handlingsplan
3. Policy för jämställdhet och mångfald
4. Policy för demokrati och delaktighet
5. Policy för sociala media

 

Policy-dokument Mölndal GiF.pdf (molndalgif.se)