SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndal Gymnastik och Idrottsförening

Välkomna till Mölndal GIF!
Verksamhetsidé
Mölndal GIF ska erbjuda en rolig, allsidig och utvecklade idrott för barn och unga i Mölndal. Föreningen ska erbjuda en idrottsträning som låter varje individ utvecklas, både mentalt och fysiskt. 
 

Barngymnastik 

Barngymnastiken riktar sig till barn i åldrarna 3-7 år. Här fokuserar vi på grundmotoriska rörelseformer som att springa, rulla, hoppa, klättra, hänga, stödja, balansera och kasta/fånga. På så vis stimuleras barnens motoriska och fysiska utveckling på ett positivt sätt. Det ger också en god grund för framtida idrottande. Träningen sker med mycket lek och med det viktigaste målet att barnen skall ha roligt! I takt med att barnen blir äldre fokuseras träningen mer på gymnastiska övningar. Att barnen ska ha roligt är fortfarande i centrum. Vi lägger stor vikt vid att barnen ska lära sig de gymnastiska grunderna och hitta en stabilitet, styrka och rörlighet i kroppen som de har stor nytta av även vid utövandet av andra idrotter.  

 

Gruppindelningen sker efter ålder. Nyintag sker i dessa grupper sker allt eftersom barn slutar. Antal barn i grupperna ligger runt 20 barn och träningstiden är ca 1 timme i veckan.

 

Truppgymnastik

När barnen fyller 8 år (hösten barnen börjar andra klass) går vi över från barngymnastik till truppgymnastik. Grupperna fokuserar på de tre grenarna i truppgymnastiken: Trampett, tumbling och fristående. I dessa grupper är det blandade åldrar.  Övergången från barngymnastik till truppgymnastik innebär också att de barn som vill får möjlighet att tävla. I dessa grupper har vi inget traditionellt nyintag då kunskapsnivån är så pass hög att det inte går att börja i grupperna som nybörjare. Däremot kan det vara aktuellt för barn som önskar byta från en annan förening om de klarar intagningskraven. För detta krävs att barnet provtränar för att se att nivån passar. Träningstiden för dessa grupper varierar från 1 till 3 pass i veckan (1,5 - 5 timmar).

Mer information om våra grupper finns att läsa under Truppgymnastik - översikt