SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Mölndal Gymnastik och Idrottsförening

Truppgymnastik
När barnen fyller 8 år (hösten barnen börjar andra klass) går vi över från barngymnastik till truppgymnastik. Träningstiden varierar från 1 till 3 pass i veckan (1,5 - 5 timmar). Det finns möjlighet att tävla för de som vill.   
Vår gruppstruktur möjliggör träning på olika nivåer. Svenska gymnastikförbundet har arbetat fram en utvecklingsmodell med beskrivande stadier som vi utgår ifrån. Det övergripande målet är ”Rörelse hela livet”. Det tror vi att vi bäst uppmuntrar genom att kunna erbjuda rolig träning på lagom nivå. 
 
Om våra truppgrupper

Lärande gymnastik (Grön) – Vi börjar introducera mer gymnastiska övningar och lägger in mer inslag av truppgymnastik. Tävling i de mest grundläggande nivåerna är möjligt om intresse finns hos gymnasterna. I grön erbjuder vi fyra olika grupper, tre för flickor en för pojkar.

 

Träna på att träna (Blå) – Här är det tydligt fokus på truppgymnastikens tre grenar; Trampett, tumbling och fristående. Vi tränar på avancerade gymnastiska övningar med hjälp av förövningar och bygger upp styrka, flexibilitet och koordination för att till slut klara slutövning. Tävling erbjuds, men är frivillig. I stadie blå erbjuder vi två grupper, en för flickor och en för pojkar.

 

Träna och tävla (Röd) – Här klarar gymnasterna mer avancerade gymnastiska övningar. Fokus ligger på att utmana gymnasterna och utveckla deras mod att våga nya och svårare övningar. Tävling fortsätter att vara ett frivilligt inslag, men i det röda stadiet uppmuntrar vi till att tävla. I stadie röd erbjuder vi i dagsläget två grupper.

 

Träningstillfällen och terminsavgifter

 

Trupp

Träningstillfällen

Terminsavgift

Grön 1

2 ggr/v (3-4 h)

          1 300 kr

Grön 2

1 ggr/v (1,5 h)

             950 kr

Grön 3

2 ggr/v (2,5 h)

          1 150 kr

Grön 4

1 ggr/v (1,5 h)

             950 kr

Blå 2

2-3 ggr/v (3-4 h)

          1 300 kr

Röd 3

2-3 ggr/v (3-5 h)

          1 400 kr

Röd 4

3 ggr/v (6-7 h)

          1 650 kr

Röd 5

3 ggr/v (6-7 h)

          1 650 kr

 

Terminsavgiften inkluderar träningsförsäkring. Avgiften inkluderar också tävlingsförsäkring och deltagande i tävlingar för truppgymnster. 

Årlig medlemsavgift 100 kronor per aktiv medlem tillkommer.

 

Anmälan  

Anmälan sker via vår hemsida. Du finner ett formulär under fliken "Intresseanmälan". 

 

Mölndal Gif har beslutat att stötta de medlemmar som har svårt att betala träningsavgiften. Alla kan vi hamna i en situation, kort- eller långvarigt, där våra ekonomiska förutsättningar inte räcker till. Om du känner att du inte har råd att betala träningsavgiften kan du skicka en ansökan via mail till kansli@molndalgif.se

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 26/09 18:48 
Hem, 07/08 09:42 
Hem, 15/06 20:05 
Hem, 03/05 16:15