Mölndal Gymnastik och Idrottsförening

Truppgymnastik
När barnen fyller 8 år (hösten barnen börjar andra klass) går vi över från barngymnastik till truppgymnastik.   Träningstiden varierar från 1 till 3 pass i veckan (1,5 - 5 timmar). Det finns möjlighet att tävla för de som vill.
Vår gruppstruktur möjliggör träning på olika nivåer. Svenska gymnastikförbundet har arbetat fram en utvecklingsmodell med beskrivande stadier som vi utgår ifrån. Det övergripande målet är ”Rörelse hela livet”. Det tror vi att vi bäst uppmuntrar genom att kunna erbjuda rolig träning på lagom nivå.

Om våra truppgrupper

Lärande gymnastik (Grön) – Vi börjar introducera mer gymnastiska övningar och lägger in mer inslag av truppgymnastik. Tävling i de mest grundläggande nivåerna är möjligt om intresse finns hos gymnasterna. I grön erbjuder vi tre olika grupper, två för flickor en för pojkar.

Träna på att träna (Blå) – Här är det tydligt fokus på truppgymnastikens tre grenar; Trampett, tumbling och fristående. Vi tränar på avancerade gymnastiska övningar med hjälp av förövningar och bygger upp styrka, flexibilitet och koordination för att till slut klara slutövning. Tävling erbjuds, men är frivillig. I stadie blå erbjuder vi tre grupper, två för flickor och en för pojkar.

Träna och tävla (Röd) – Här klarar gymnasterna mer avancerade gymnastiska övningar. Fokus ligger på att utmana gymnasterna och utveckla deras mod att våga nya och svårare övningar. Tävling fortsätter att vara ett frivilligt inslag, men i det röda stadiet uppmuntrar vi till att tävla. I stadie röd erbjuder vi i dagsläget en grupp.

Träningstillfällen och terminsavgifter

Trupp Träningstillfällen Terminsavgift
Grön pojkar 1 ggr / vecka 850 kr
Grön 1 2 ggr / vecka 1000 kr
Grön 2 2 ggr / vecka 1000 kr
Blå 3 2 ggr / vecka 1100 kr
Blå pojkar 2 ggr / vecka 1100 kr
Blå 4 3 ggr / vecka 1300 kr
Röd 5 3 ggr / vecka 1300 kr

Årlig medlemsavgift 100 kronor per aktiv medlem tillkommer.

Anmälan

Anmälan sker vår hemsida. Du finner ett formuläret under fliken "Anmälan".  För närvarande har vi inget nyintag i våra trupper. Kunskapsnivån är så pass hög att det inte går att börja i grupperna som nybörjare. På grund av ledarbrist har vi inte möjlighet att starta nybörjargrupper just nu. Detta hoppas vi dock kunna göra framöver.

Hem, 13/06 09:40
Hem, 10/05 11:26